Ιδανικά συνοδεύει: Γλυκίσματα με σοκολάτα και άγρια φρούτα, τούρτα μαύρου δάσους, και μπλε τυριά (όπως Roquefort, Stilton ή Gorgonzola).
Σερβίρεται στους 11-13ºC (συνιστάται να το αφήσετε να αναπνεύσει για μία ώρα).
Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια αφού τα σταφύλια έρθουν σε στάδιο πλήρης ωρίμανσης. Στην συνέχεια εκτίθενται στον ήλιο για 10 μέρες. Ακολουθεί αποβοστρύχωση και ζύμωση σε δεξαμενές με την μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης στους 15 βαθμούς κελσίου για 30 ημέρες. Παραμονή με τις οινολάσπες για 2 μήνες . Εμφιαλώνεται χωρίς φίλτρα