Ταιριάζει με: Γλυκά με καραμέλα, πάστα φλώρα, μπλε τυριά (όπως το Roquefort) και πικάντικα ελληνικά τυριά (όπως το κρητικό τυρί τουλουμοτύρι).
Σερβίρεται στους 8-10ºC.
Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι αφού τα σταφύλια φτάσουν πλήρη ωριμότητα. Στη συνέχεια, εκτίθενται στον ήλιο για 10 ημέρες. Ακολουθεί η αποστάγαση και η ζύμωση σε δεξαμενές με τη μέθοδο οινοποίησης ερυθρού κρασιού στους 15 βαθμούς Κελσίου για 30 ημέρες. Το κρασί ωριμάζει στις οινολάσπες για 2 μήνες. Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς φίλτρο.