Όστρια

Κτήμα Γκούμα Ζάκυνθος

Τύπος:

Οίνος λευκός γλυκός λιαστός

Ποικιλία:

Περιοχή:

Ιδιωτικός αμπελώνας 45 ετών στην περιοχή «Τριλάγκαδα» του δήμου Μαρίων στη Ζάκυνθο. Εδάφη κόκκινης άμμου και αργίλου με παρουσία λίθων, υψόμετρο 350 μ.

Μικροκλίμα:

Ο αμπελώνας βρίσκεται ανατολικά της κοινότητας Μαρίων στη Ζάκυνθο, στραμμένος προς το νότο. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ήπιες θερμοκρασίες το χειμώνα και απογευματινές αύρες με δροσερές νύχτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραγωγή

700-800 Kg/ha

Έτος Συγκομιδής:

2019

Άλλα διαθέσιμες χρονολογίες:

-

Χαρακτηριστικά:

Συνδυασμός με φαγητά:

Ταιριάζει με: Γλυκά με καραμέλα, πάστα φλώρα, μπλε τυριά (όπως το Roquefort) και πικάντικα ελληνικά τυριά (όπως το κρητικό τυρί τουλουμοτύρι). Σερβίρεται στους 8-10ºC.

Οινοποίηση:

Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι αφού τα σταφύλια φτάσουν πλήρη ωριμότητα. Στη συνέχεια, εκτίθενται στον ήλιο για 10 ημέρες. Ακολουθεί η αποστάγαση και η ζύμωση σε δεξαμενές με τη μέθοδο οινοποίησης ερυθρού κρασιού στους 15 βαθμούς Κελσίου για 30 ημέρες. Το κρασί ωριμάζει στις οινολάσπες για 2 μήνες. Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς φίλτρο.