Σιρόκος

Κτήμα Γκούμα Ζάκυνθος

Τύπος:

Οίνος ερυθρός γλυκός λιαστός

Ποικιλία:

Περιοχή:

Ιδιόκτητο αμπέλι 45 ετών στην περιοχή "Τριλάγκαδα" του δήμου Μαριών στη Ζάκυνθο. Κόκκινο άμμο-πηλώδες έδαφος με παρουσία πετρών, υψόμετρο 350μ.

Μικροκλίμα:

Το αμπέλι βρίσκεται ανατολικά της κοινότητας Μαριών στη Ζάκυνθο, με κατεύθυνση προς νότο. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ήπιες θερμοκρασίες το χειμώνα και απογευματινούς ανέμους και δροσερές νύχτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραγωγή

700-800 Kg/ha.

Έτος Συγκομιδής:

2019

Άλλα διαθέσιμες χρονολογίες:

-

Χαρακτηριστικά:

Συνδυασμός με φαγητά:

Ιδανικά συνοδεύει: Γλυκίσματα με σοκολάτα και άγρια φρούτα, τούρτα μαύρου δάσους, και μπλε τυριά (όπως Roquefort, Stilton ή Gorgonzola). Σερβίρεται στους 11-13ºC (συνιστάται να το αφήσετε να αναπνεύσει για μία ώρα).

Οινοποίηση:

Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια αφού τα σταφύλια έρθουν σε στάδιο πλήρης ωρίμανσης. Στην συνέχεια εκτίθενται στον ήλιο για 10 μέρες. Ακολουθεί αποβοστρύχωση και ζύμωση σε δεξαμενές με την μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης στους 15 βαθμούς κελσίου για 30 ημέρες. Παραμονή με τις οινολάσπες για 2 μήνες . Εμφιαλώνεται χωρίς φίλτρα