Γραίγος

Κτήμα Γκούμα Ζάκυνθος

Τύπος:

Ερυθρός ξηρός οίνος

Ποικιλία:

Περιοχή:

Περιοχή ιδιωτικού αμπελώνα στην περιοχή "Τριλάγκαδα" του Δήμου Μαρίων Ζακύνθου. Εδάφη με κόκκινη άμμο και άργιλο, με παρουσία πετρών, υψόμετρο 350 μ.

Μικροκλίμα:

Ο αμπελώνας βρίσκεται ανατολικά του Δήμου Μαρίων Ζακύνθου, με νότια κατεύθυνση. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από ήπιες θερμοκρασίες το χειμώνα και απογευματινούς ανέμους με δροσερές νύχτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραγωγή

Production 700-800 Kg/ha

Έτος Συγκομιδής:

2020

Άλλα διαθέσιμες χρονολογίες:

2019, 2017

Χαρακτηριστικά:

Συνδυασμός με φαγητά:

Ιδανικά συνοδεύει: Σουτζουκάκια Σμυρνέικα, κορινθιακό νούμπουλο και γεμιστές ντομάτες. Σερβίρεται στους 18°C.

Οινοποίηση:

Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι, αφού τα σταφύλια φτάσουν πλήρη ωρίμανση. Ακολουθεί η αποστάφυλωση και η ζύμωση σε δεξαμενές με τη χρήση της τεχνικής οινοποίησης ερυθρού κρασιού για 15 ημέρες. Το κρασί ωριμάζει πάνω στις οινολάσπες για 2 μήνες και στη συνέχεια μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 1 χρόνο. Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς φίλτρα.