Ιδανικά συνοδεύει: Πράσινες σαλάτες με ρόδι, τηγανίτες ντομάτας, ρολά τυριού, γαρίδες σαγανάκι και λιπαρά ψάρια (όπως σολομός και σκορπίνα).
Σερβίρεται στους 9-11ºC.
Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά αφού τα σταφύλια φτάσουν σε ένα στάδιο ήπιας ωρίμανσης. Παραμένουν στο ψυγείο για 24 ώρες στους 10 βαθμούς Κελσίου, ακολουθεί αποκοπή των σταφυλιών. Γίνεται ελαφριά πίεση των σταφυλιών, στατική καθίζηση για 72 ώρες, απομάκρυνση των ιζημάτων και ζύμωση. Γίνεται μπατονάζ για 2 μήνες με τα λεπτά ιζήματα. Δεν χρησιμοποιούνται διαδικασίες φιλτραρίσματος.