Ιδανικά συνοδεύει: ψητό λιπαρό ψάρι, πλούσιες σάλτσες ζυμαρικών, λευκό κρέας και χοιρινό κοντοσούβλι.
Σερβίρεται στους 10-12°C.
Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια αφού τα σταφύλια έρθουν σε στάδιο ήπιας ωρίμανσης. Παραμένουν στο ψυγείο για 24 ώρες στους 10 βαθμούς, ακολουθεί αποβοστρύχωση και προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 ώρες. Ηπιες πιέσεις, ζύμωση στους 17 βαθμούς χωρίς εμβολιασμό. Δεν γίνεται απολάσπωση ,μετά το πέρας της ζύμωσης για 3 μήνες μπατονάζ. 5 μήνες παραμένουν οι οινολάσπες όπου γίνεται στατική απολάσπωση .Πέρασμα 3 μήνες από δρύινα γαλλικά βαρέλια. Δεν χρησιμοποιούνται φίλτρα.