Ιδανικά συνοδεύει: ψητό λιπαρό ψάρι, πλούσιες σάλτσες ζυμαρικών, λευκό κρέας και χοιρινό κοντοσούβλι.
Σερβίρεται στους 10-12°C.
Ο τρύγος γίνεται με τα χέρια αφού τα σταφύλια έρθουν σε στάδιο ωρίμανσης. Παραμένουν στο ψυγείο για 24 ώρες στους 10 βαθμούς, ακολουθεί αποβοστρύχωση και προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 12 ώρες. Στατική απολάσπωση για 72 ώρες, μετάγγιση σε δεξαμενές και ζύμωση. Μπατονάρισμα για 2 μήνες στις λεπτές λάσπες. Δεν χρησιμοποιούνται φίλτρα.